GML Unstoppable Interview Erik S
0

GML Unstoppable Interview Erik S

feb 26 Deadaluzz  

‘Maar als je echt beter wil worden moet je informatie halen uit alle bronnen die je kan vinden’ – Erik S

1.Hoe heet je en waar woon je?

Mijn naam is Erik Stappers en ik woon in Eindhoven.

2. Wat studeer je of wat heb je gestudeerd?

Ik ben ICT&Business aan het studeren. Op het moment ben ik bezig met mijn afstudeerstage bij het bedrijf GAC Business Solutions.

3. Hoe ben je in aanraking gekomen met Magic?

Ik ben samen met mijn vrienden van de middelbare school begonnen met Magic in ons tweede jaar op 12-jarige leeftijd. We hadden standaard op vrijdagavond spelletjesavond met onze vriendengroep en op een dag zei één van mijn vrienden dat hij een leuk nieuw kaartspel had gevonden om te spelen. Na goede verhalen te horen waar ik weinig van snapte gingen we met z’n allen na school naar de lokale strip- en speciaalzaak om kaarten te kopen.

Het plaatje van Darksteel Brute vond ik wel vet, dus ik besloot om het intro deck uit Darksteel te kopen. Ik snapte er niets van, maar de kaarten zagen er wel cool uit. We hadden die avond een schoolfeestje, waar ik en een vriend niet zo veel zin in hadden, dus besloten we maar om naar mijn huis te gaan om onze eerste potjes Magic te spelen. Gemini Engine was niet de meest “noob-vriendelijke” kaart in het spel, maar het was een goed begin voor een mooie hobby.

Na meerdere GP’s te hebben gespeeld ben ik gestopt met het spelen van Magic toen school en bijbanen erg druk werden, veel van mijn vrienden waren gestopt en Hearthstone net uitkwam om de rest van mijn vrije tijd op te nemen. 

Hearthstone werd stom, vrienden gingen weer spelen en ik kreeg weer wat vrije tijd, waardoor ik toch had besloten om het weer te proberen.

4. Van wat voor soort speelstijl houd je?

Ik speel van alles, als ik zou moeten kiezen zou ik voor een midrange speelstijl gaan.

5. Waarom vind je deze speelstijl leuk?

Midrange geeft je veel controle over de game, je kan tegelijkertijd problemen creëren voor je tegenstander en het plan van je tegenstander zo lang beantwoorden tot je hebt gewonnen. 

6. Kun je je eerste potje herinneren bij je local gamestore?

Jep. Ik speelde the Rock (GB) en mijn tegenstander speelde Kuldotha Red. We hadden als vriendengroep besloten om een keertje naar een FNM te gaan en ik vond het erg spannend, zeker mijn eerste game. Mijn tegenstander begon volgens mij met Mountain, Mox Opal en Kuldotha Rebirth (Zendikar en Scars of Mirrodin was een leuk standard formaat). Maar ik wist de game wel te winnen (Shout out to: Black Sun’s Zenith). Het was super gaaf om te merken dat ik games kon winnen en nog veel te leren had, waar ik beide ontzettend enthousiast over was.

7. Wanneer begon je met het regelmatig spelen van FNM’s?

Na de eerste FNM wou ik alleen maar meer. Ik was vanaf die avond ook vaak te vinden op FNM’s, draft avonden en pre-releases. 

8. Heb je ooit een FNM gewonnen?

Volgens mij wel, het was een tijd geleden dat ik speelde, dus ik denk dat ik wel een paar FNM’s heb gewonnen maar ik weet het niet meer zeker.

9. Wat voor deck speelde je toen je voor het eerst 4-0 ging op een FNM?Ik kan me nog wel een aantal decks herinneren die ik op FNM heb gespeeld, maar met welke ik voor het eerst 4-0 ging kan ik niet met zekerheid zeggen. 

10. Wat heb je gedaan met je eerste prijzengeld?

Vroeger kregen we FNM promo’s, die heb ik nog wel een aantal in een stapel zitten. 

11. Hoe is het je gelukt om 4-0 te gaan ten koste van je tegenstanders vorige week?

Ik speelde het Vannifar combo deck, wat ik van Niels T kon lenen (Thanks Niels). Het is een combo deck dat niet op instant speed af kan gaan en ontzettend stuk gaat aan removal spells. Veel geluk hebben is altijd een groot deel van Magic maar ik denk ook dat ik veel van de games wel goed heb gespeeld. In een toolbox/creature-combo deck kan je veel interessante dingen doen tijdens de games en met het sideboard. Ik heb vaak goede kaarten geraapt, iedereen kan lucky genoeg zijn om in de juist situatie de juist kaart te rapen. Ik denk wel dat het deck dat ik speelde een stuk meer is dan alleen veel geluk hebben wat misschien niet zo lijkt als je het deck zelf niet speelt. Het is ook erg belangrijk dat mensen nog niet helemaal bekend zijn met het deck zodat het soms nog onderschat werd.

12. Wat is je volgende doel?

Beter worden in Magic en het leuk blijven vinden. het lijkt me ook erg leuk om weer naar GP’s en andere toernooien te gaan. Nu ik erover nadenk ziet die wisselbeker er ook wel mooi uit 😉

13. Heb je tips voor andere spelers die ook een 4-0 overwinning willen bereiken?

Als je vier matches wil winnen moet je een goed deck spelen, geluk hebben en slimme keuzes maken. Maar als je echt beter wil worden moet je informatie halen uit alle bronnen die je kan vinden: artikelen, sideboard guides, Youtube, podcasts, games die je wint, games die je verliest maar vooral de mensen om je heen. Ik denk dat geen enkele speler denkt dat hij niets meer heeft te leren over het spel. Dat maakt het juist leuk. Je wordt hierdoor constant beter! Laat een zure draw of een loss tegen een goede match-up je niet te hard afschrikken en zorg ervoor dat je ervan leert.

Maar mijn echte advies is: Speel Magus of the Moon en Spellskite, die kaarten zijn best goed.

About Deadaluzz

Chief Content Officer, Decks: UW/Bant spirits, BW Gideons/ BW midrange, Colorless Eldrazi, Pyro Prison

Leave a comment

Type your name
Type your email
Website url
Type your comment