GML Unstoppable Interview Roald
0

GML Unstoppable Interview Roald

feb 14 Amtgplayer  

“1+1+1=7”

– Roald

Hoe heet je en waar woon je?

Mijn naam is Roald Somers, ik woon in Eindhoven.

Wat studeer je of wat heb je gestudeerd?

Ik heb gestudeerd voor bedrijfsadministratie.

Hoe ben je in aanraking gekomen met Magic?

Mijn eerste aanraking met Magic was tijdens het Return to Ravnica block. Ik kwam ooit mijn local game store binnen gelopen op zoek naar yu-gi-oh sized sleeves en ging toen weg met een oefendeckje om Magic te spelen.

Van wat voor soort speelstijl houd je?

Ik houd zelf van Aggro of Midrange decks en heel af en toe control decks.

Waarom vind je deze speelstijl leuk?

Ik houd zelf van decks met een lage instap, zoals bijvoorbeeld UrzaTron, maar die ook een heel hoog plafond hebben zodat je veel kan leren over je deck en over de speelstijl. Aggro past hier ook wel bij aangezien iedereen wel een aggro deck makkelijk kan oppakken, maar het echt goed spelen daarvan is heel erg lastig.

Kun je je eerste potje herrinneren bij je local gamestore?

Ja, dat was een woensdagavond draft.

Wanneer begon je met het regelmatig spelen van FNM’s?

Na een paar keer draften wilde ik ook eens zien hoe de FNM was en toen ben ik een deckje gaan bouwen en heb ik gewoon meegedaan.

Heb je ooit een FNM gewonnen?

Ja,  mijn eerste was met mono rood aggro in standard, het Innistard – Return to Ravnica formaat was dat.

Wat ging er door je heen toen je voor het eerst 4-0 ging?

Ik dacht: wauw, terecht dat dit deck twee bans heeft gekregen.

Wat heb je gedaan met je eerste prijzengeld?

Je won toen een FNM promo, deze was niet bijzonder veel waard.

Hoe is het je gelukt om 4-0 te gaan ten koste van je tegenstanders vorige week?

Ik speelde mono groen UrzaTron. Ik speel dit deck al een paar jaar. Hierdoor win ik regelmatig een potje op ervaring. Het help ook dat de matchups een beetje mee zaten deze week.

Wat is je volgende doel?

Meer monthly top 8’s halen en misschien een keer dag 2 op een GP.

Heb je tips voor andere spelers die ook een 4-0 overwinning willen bereiken?

Speel een deck dat je leuk vindt en graag wil leren. Er is veel “haat” tegen het UrzaTron deck en daar moet je mee om kunnen gaan. Ook adviseer ik om hetzelfde deck een tijdje te spelen in plaats van constant te wisselen dit kan echt helpen bij het halen van goede prestaties.

About Amtgplayer

Chief Executive Officer Modern & Legacy player

Leave a comment

Type your name
Type your email
Website url
Type your comment