GML Unstoppable Interview Ivo
0

GML Unstoppable Interview Ivo

nov 14 Amtgplayer  

“Mijn volgende doel is om een groter toernooi te winnen bij de local gamestore. Dit kan bijvoorbeeld een Monthly zijn.” – Ivo

1. “Wat is je naam en waar woon je?”

” Mijn naar is Ivo en ik kom uit Eindhoven.’’

2. “Wat studeer je of wat heb gestudeerd?”

” Ik heb 6 jaar rechten gestudeerd .”

​3.”Hoe ben je in aanraking gekomen met MTG?”

‘’ De eerste keer dat ik in aanraking kwam met MTG was als kind op de basisschool. Er zat destijds een jongen bij mij in de klas en hij speelde regelmatig met zijn broer. Het leek me toen een leuk spel en veel mensen in de klas gingen meedoen. We wisten niet heel veel van alle fases en diepgang in het spel, maar we vonden de kaarten cool en hadden veel plezier bij het spelen. Na ongeveer 12 jaar ben ik met een aantal vrienden weer opnieuw begonnen met spelen. Deze keer pakte we het serieuzer aan dan destijds. We begonnen met het formaat Standard en speelde al snel de eerste paar FMN’s bij onze local gamestore. Na een tijdje spelen besloot ik te stoppen met Standard en mijn eerste Modern deck te kopen. Dit was Merfolk.’’ 

4.  “Van wat voorsoort speelstijl houd je?”

” Ik speel graag tussen tempo en control in.”

5. “Waarom vind je deze speelstijl leuk?”

‘’ Ik vind het leuk om in het potje naar een bepaald punt te zien gaan van waaruit ik snel kan winnen. Als je begrijpt wat ik bedoel, haha’’

6. “Kun je je eerste potje herinneren bij de localgamestore?”

‘’ Mijn eerste potje bij de local gamestore was toen ik 11of 12 was. Het was geen evenement maar een casual potje tegen iemand die daar ook toevallig was. Ik speelde met het deck wat ik toen der tijd had (een deckmet Isochron sceptre en Fog combo en het neergooien van sterke beesten.)’’

‘’ De potjes gingen slecht. Mijn deck was niet erg compitatief. De combo was erg gemakkelijk te doorbreken. De mensen in de localgamestore gaven me advies voor mijn deck. Dit was mijn allereerste ervaring.’’

7. “Vanaf wanneer ben je regelmatig FNM’s gaan spelen?”

‘’ Dit was toen ik weer begon met mijn standard deck ongeveer 2 tot 3 jaar geleden. Eerst begon ik met een budget deck om te kijken of ik het leuk vond om bij de local gamestore te spelen. Uiteindelijk speelde ik een Tier 1 deck: Grixis-control met kaarten zoals: Torrential gearhulk, Wandering fumarole en Essence Extraction.’’

8. “Heb je ooit een FNM gewonnen?”

‘’ Ja in oktober 2018. Toen ben ik 4-0 gegaan op een Modern FNM. Dat was mijn eerste keer!’’

9. “Welk deck speelde je?”

‘’ Ik speelde een Zwart-Wit control deck: BW Gideon Superfriends.’’

10. “Hoe ben je erin geslaagd om 4-0 te gaan ten kostevan je tegenstanders?”

‘’ In het eerste potje speelde ik tegen het relatief nieuwe deck ’Hollow One’. In de eerste game speelde path to exile een belangrijke rol en kon ik door veel removal mijn eigen gideons spelen en vanuit daar het potje overnemen. 

Het potje daarop had ik behoorlijk wat geluk. Mijn tegenstander speelde een Burning Inquiry en toen moest hij willekeurig twee Hollow Ones discarden uit zijn hand. Toen ik twee mana had kon ik rest in peace casten en was de game zo goed als voorbij.

De tweede en de derde tegenstander waren allebei goede matchups voor mijn deck. Zij speelde namelijk allebei Abzan Midrange decks. Dit was de eerste test of mijn vele planeswalkers de nieuw geprinte Assassin’s Trophy zouden overleven. Los daarvan is de matchup goed omdat ik een control deck speelde wat over het algemeen goed werkt tegen een midrange deck. Nadat we allebei wat spells speelden gaven mijn planeswalkers me de overhand.

Mijn laatste potje was tegen een Sultai Midrange deck. Het deck bevatte een paar aparte kaarten en ik had moeite om in te schatten wat mijn tegenstander precies speelde. Ik moest dus voorzichtig beginnen. Zijn deck bleek eveneens een variant te zijn op de eerste abzan deck waartegen ik speelde maar dan zonder wit. De potjes waren relatief eenzijdig. Ik speelde mijn discard kaarten en kon daarna veilig mijn planeswalkers neerleggen. Het laatste potje had mijn tegenstander helaas pech omdat hij op 3 landjes bleef steken.’’ 

11. “Wat ging er door je hoofd na je eerste 4-0 overwinning?”

‘’ Ik was erg enthousiast en ging gelijk naar mijn vrienden om ze het goede nieuws te vertellen. Ik had een euforisch gevoel dat ik nog nooit eerder had gevoeld na het spelen van Magic. Ik had mijn eerste grote doel bereikt!’’

12. “Wat heb je gedaan met het prijzengeld?”

‘’ Ik besloot een kaart te kopen die al lang op mijn wenslijstje stond. Ik heb de helft van een Dark Confidant kunnen kopen van het bedrag wat ik had gewonnen. ‘’

13. “Waarom juist deze kaart?”

” Ik wil met deze kaart in de nabije toekomst wat gaan experimenteren.”

14. “Wat is je volgende doel?”

‘’ Mijn volgende doel is om een grote toernooi te winnen bij de local gamestore. Dit kan bijvoorbeeld een Monthly zijn. Dit is een Modern toernooi wat maandelijks wordt georganiseerd en is een stukje grootschaliger dan een FNM. Hier spelen we dan ook voor grotere prijzen!’’

15. “Heb je Tips & Tricks voor andere spelers om ook een 4-0 overwinning te kunnen behalen?”

‘’ Ten eerste denk ik dat je een deck moet vinden wat je enorm leuk vindt om te spelen. Ga met dat deck zoveel als je kan spelen en oefenen bij je local gamestore. Niet alleen om je eigen deck beter te leren kennen maar vooral om het format beter te leren kennen en de andere decks waartegen je speelt. Het is erg belangrijk in Magic om te weten wat je kan verwachten. Ik denk dat het voor iedereen mogelijk is om een 4-0 overwinning te behalen met de juiste mindset en concentratie. Ik zou wel willen adviseren om een deck te spelen wat enigszins goed ligt in de lokale meta. Als eerste deck speelde ik namelijk Merfolk maar daardoor maakte ik veel minder kans om 4-0 te gaan omdat het niet zo goed lag in de lokale meta.’’

About Amtgplayer

Chief Executive Officer Modern & Legacy player

Leave a comment

Type your name
Type your email
Website url
Type your comment