GML Unstoppable Interview Jesper
0

GML Unstoppable Interview Jesper

nov 15 Amtgplayer  

“Ik speelde mijn eerste FNM in de Caw-Blade standard. Ik speelde zelf een U/G Ramp/land destruction deck, met Acidic Slimes, Frost Titans en allerlei andere sappige kaartjes.” – Jesper

Hoe heet je en waar woon je?

Jesper Mathijssen, ik woon in Eindhoven

Wat studeer je of wat heb je gestudeerd?

Ik heb Applied Science (Materials Science) gestudeerd en werk nu bij een klein bedrijfje genaamd ASML.

Hoe ben je in aanraking gekomen met Magic?

Ik heb als klein kind vroeger (rond Legions) ooit wat kaarten gekregen. Later op de middelbare school zag ik een vriend iemand anders een booster geven voor zijn verjaardag. Ik zag meteen dat dit het spel was waarvan ik vroeger zelf kaarten had. Toen ben ik eigenlijk begonnen met spelen met vrienden, tot ik rond mijn 15levensjaar (2009) voor het eerst mee deed met een FNM. Na een poosje standard spelen ben ik overgestapt rond de introductie van Modern.  Hierin speelde ik diverse decks, tot ik uiteindelijk stopte met Magic toen mijn beide Modern decks (Splinter Twin enAmulet Bloom) gebanned werden in dezelfde wave (2016)

Toch begon het na enkele jaren weer te kriebelen, dus ben ik sinds mei 2018 weer regelmatig te vinden inde GameForce en op enkele toernooien.

Van wat voor soort speelstijl houd je?

Ik speel heel graag diverse soorten decks, maar momenteel ben ik heel erg fan van Combo-decks. Storm is dan ook mijn go-to deck in Modern.

Waarom vind je deze speelstijl leuk?

Combo decks zijn vaak op basis van de mechaniek relatief moeilijk te spelen, vergeleken met agressieve of midrange decks. Dit vind ik zelf heel interessant, omdat je je deck goed moet kennen om er het beste van te kunnen maken. Ook vind ik het heel leuk om gewoon vanuit niets te kunnen winnen. Specifiek Storm is een deck dat aan deze beide voorwaarden voldoet.

Kun je je eerste potje herinneren bij je local gamestore?

Absoluut. Ik speelde mijn eerste FNM in de Caw-Blade standard. Ik speelde zelf een U/G Ramp/land destruction deck, met Acidic Slimes, Frost Titans en allerlei andere sappige kaartjes. Het deck deed het bijzonder goed, ongeacht mijn gruwelijk onervarenheid met Magicin toernooi-vorm. Uiteindelijk ging ik 2-2 met mijn Homebrew op mijn eerste FNM.

Wanneer begon je met het regelmatig spelen van FNM’s?

Na het bovenstaande te hebben beleefd, was ik verkocht. Ik speelde regelmatig in standard FNMs, eigenlijk tot ik naar Modern overstapte en toen dus regelmatig op woensdagavond in de GF te vinden was.

Heb je ooit een FNM gewonnen?

Af en toe ben ik wel eens 4-0 gegaan op een FNM. Ik heb ook wel wat Pre-releases gewonnen.

Wat voor deck speelde je toen je voor het eerst 4-0 ging op een FNM?

Ik speelde toen post-ban Caw-Blade.

Wat ging er door je heen toen je voor het eerst 4-0 ging?

Ik dacht: wauw, terecht dat dit deck twee bans heeft gekregen.

Wat heb je gedaan met je eerste prijzengeld?

In die tijd won ik nog FNMpromos. Deze kaarten heb ik niet echt bijzonder bewaard.

Hoe is het je gelukt om 4-0 te gaan ten koste van je tegenstanders vorige week?

Ik speelde Storm en deed Storm dingen. Ik heb alle game 1’s gewonnen, wat heel erg belangrijk is met Storm. Uiteindelijk heb ik al mijn games gewonnen, mede doordat mijn tegenstanders matige handen raapten, of foute beslissingen namen die ze de game kostte.

Wat is je volgende doel?

Consistenter goed presteren met Storm op FNMs, dag 2 van een GP halen.

Heb je tips voor andere spelers die ook een 4-0 overwinning willen bereiken?

Speel een deck dat je leuk vindt en graag wil leren. Ik weet niet hoe vaak mijn tegenstanders na een  verloren match hebben gezucht en hebben gezegd: “ja zo vervelend is Storm gewoon, daar kun je helemaal niets tegen doen.” Het belangrijkste voor mij was om dat mij niet te laten demotiveren. Ik vond Storm tof, en als je tegenstanders goed spelen kun je echt heel hardverliezen. Maar als ze een kleine fout maken kan Storm daar enorm voor straffen, en daar willen tegenstanders vaak niet mee geconfronteerd worden.Zeker in Modern is het mega belangrijk om de metagame te kennen en weten wat je moet doen tegen de vele verschillende decks. Zoek een leuk deck uit, en oefen er veel mee.

About Amtgplayer

Chief Executive Officer Modern & Legacy player

Leave a comment

Type your name
Type your email
Website url
Type your comment