GML Unstoppable Interview Johan
0

GML Unstoppable Interview Johan

nov 22 Deadaluzz  

“Voor constructed formaten: wissel af en toe eens af van deck met een bevriende speler op een FNM. Je zult hiervan veel sneller leren dan door video’s te kijken. ” – Johan

1. Hoe heet je en waar woon je?

Mijn naam is Johan en ik woon letterlijk in het Beste dorp van Nederland: Best.

2. Wat studeer je of wat je gestudeerd?

Ik heb Fiscale Economie gestudeerd en ik werk momenteel als Tax Consultant.

3. Hoe ben je in aanraking gekomen met Magic?

Op de middelbare school was er een Engels leraar die Magic kaarten gaf aan zijn studenten die Magic wilde spelen. Ik wilde de kaarten nooit maar vond het spelletje wel leuk om te zien. Uiteindelijk veel later kregen mijn huisgenoten me aan het spelen.

4.  Van wat voor soort speelstijl houd je?

Ik vind van alles leuk (tenminste in Limited), maar het leukst vind ik combo decks.

5. Waarom vind je deze speelstijl leuk?

Bij combo zijn er twee dingen belangrijk. Ten eerste kan ik op tijd mijn combo vinden?Ten tweede is dit het juiste moment om de combo af te laten gaan? Het vereist veel kennis van het deck van de tegenstander en een klein beetje hopen dat je tegenstander niet zoveel ervaring heeft met het deck wat je speelt.

6. Kun je je eerste potje herinneren bij je local gamestore?

Waarschijnlijk de Theros Pre-release. Ik ben toen 2-2 gegaan met een groen/blauw deck. Niet slecht voor een eerste keer lijkt me.

7. Wanneer begon je met het regelmatig spelen van FNM’s?

Vanaf dit jaar probeer ik ten minste 2 FNM’s per maand te spelen.

8. Heb je ooit een FNM gewonnen?

Eigenlijk niet echt een FNM, maar ik heb de pre-release van Born of the Gods gewonnen.

9. Wat voor deck speelde je toen je voor het eerst 4-0 ging op een FNM?

Blauw/Rood,mijn favoriete kleurcombinatie. (Ik heb zelfs de Japanse MPS basic lands met het Izzet watermerk).

 10. Wat ging er door je heen toen je voor het eerst 4-0 ging?

Was dit geluk of skill? Het was waarschijnlijk een beetje van beide.

11. Wat heb je gedaan met je eerste prijzengeld?

Als mijn ouders dit lezen: het op mijn spaarrekening zetten.

Het echte antwoord: waarschijnlijk een coole foil kaart kopen.

12. Hoe is het je gelukt om 4-0 te gaan ten koste van je tegenstanders vorige week?

Ik speelde afgelopen week Ad Nauseam. Ik hoopte veel Dredge en Bridgevine decks te zien. (deze lijken in opmars te zijn). Ik hun spel bijna helemaal negeren in het eerste potje omdat ze bijna geen interactie hebben met Phyrexian Unlife. Daarnaast is het Humans deck steeds minder populair, wat na Infect een slechte matchup is. Ik gokte daar eigenlijk een beetje op.

13. Wat is je volgende doel?

Dag 2 halen van een Modern GP in Nederland of België.

14. Heb je tips voor andere spelers die ook een 4-0 overwinning willen bereiken?

Los van het formaat: Ervaring opdoen! Niet bang zijn om te verliezen. Deze twee vragen stel ik mijn tegenstanders meestal na een potje:

1. Denk je dat ik een fout heb gemaakt? Als dat zo is kun je dat dan uitleggen?

2. Hoe heb je gesideboard tegen mij? En wat denk je mijn sideboard plan?

Voor constructed formaten: wissel af en toe eens af van deck met een bevriende speler op een FNM. Je zult hiervan veel sneller leren dan door video’s te kijken. Je ziet sneller de speellijnen, de sterktes en de zwaktes van een deck.Als je dan een keer hetzelfde deck tegenkomt zal je situaties sneller herkennen.

About Deadaluzz

Chief Content Officer, Decks: UW/Bant spirits, BW Gideons/ BW midrange, Colorless Eldrazi, Pyro Prison

Leave a comment

Type your name
Type your email
Website url
Type your comment