GML Unstoppable Interview Bas V
0

GML Unstoppable Interview Bas V

nov 07 Amtgplayer  

“De meeste spelers willen je graag helpen om beter te worden. Zelfs de lokale Judges vinden het leuk om met je te sparren over hoe je je spel kunt verbeteren.” – Bas

1. Hoe heet je en waar woon je?

Mijn naam is Bas de Vaan en ik woon in een klein dorpje dicht bij Eindhoven.

2. Wat studeer je of wat je gestudeerd?

Ik heb software engineering gestudeerd in Eindhoven en ik werk momenteel voor een klein internetbedrijfje in het centrum van Eindhoven.

3. Hoe ben je in aanraking gekomen met Magic?

Het begon allemaal op een gaming convention in 2012. Ik kreeg daar een speciale demo in de PSgames convention booth. Daarna begon ik met Magic samen met mijn vriend Tony. Toen ging onze local gamestore dicht in het centrum van Eindhoven. Daarna werd Gameforce in Eindhoven mijn vaste gamestore. In het begin deed ik veel mee met pre-releases. In datzelfde jaar verloor ik bijna elke pre-release maar ik had wel enorm veel plezier. Het is een leuk evenement om nieuwe mensen te leren kennen en als eerste met alle nieuwe kaarten te kunnen spelen. Daarna deed ik steeds vaker mee met FNM’s. Dit zat toen nog in een beginstadium en ik en mijn vrienden waren een van de eerste deelnemers. We zijn deze FNM’s blijven spelen tot de dag van vandaag.  

4.  Van wat voor soort speelstijl houd je?

Ik houd ervan om magic vanuit een ander perspectief te benaderen. Als er een deck anders is dan anderen dan wil ik dit deck altijd graag spelen. Ik vind graveyard decks het leukst om mee te spelen vanwege de unieke speelstijl. Van Dredge tot elk mogelijk ander graveyard deck!

5. Waarom vind je deze speelstijl leuk?

Ik vind deze speelstijl leuk omdat het niet hetzelfde is als alle andere decks. Het doet vaak onverwachte dingen en kan mijn tegenstanders verrassen. Ik vind het belangrijkste dat ik zelf plezier heb maar soms levert dat onverwachtse mij een klein voordeel op ten opzichte van mijn tegenstander.

6. Kun je jeeerste potje herrinneren bij je local gamestore?

Mijn eerste potje was tegen David. Hij speelde een heel oldskool deck met Juzam Djinn erin. Ik kon maar niet begrijpen waarom die kaart toen 50 euro waard was. Ik maakte geen schijn van kans tegen hem maar het waren wel leuke potjes. Ik speelde toen een blauw/zwart deck met veel flying creatures.

7. Wanneer begon je met het regelmatig spelen van FNM’s?

Nadat ik 2 jaar pre-releases had gedaan vond ik het tijd voor een nieuwe uitdaging. Rond het Lorwyn blok begon Gameforce met FNM’s en leek het me leuk om daaraan mee te doen. Sinds dat ik toen ben begonnen doe ik regelmatig mee met FNM’s. Weer een paar jaar verder begon ik mee te doen met de eerste PTQ’s.

8. Heb je ooit een FNM gewonnen?

Ik heb af en toe wel eens een lokale FNM’s gewonnen en een aantal Modern toernooien op woensdagavond. Daarnaast heb ik ook een aantal pre-releases gewonnen. Tot zo ver zijn dit mijn grootste overwinningen.  

9. Wat voor deck speelde je toen je voor het eerst 4-0 ging op een FNM?

De eerste FNM die ik won was met een mono rood Burn deck. Een van de kaarten die daarin zat was Hellrider. Ik had ook thuis veel geoefend online en het deck was erg goed!
  
10. Wat ging er door je heen toen je voor het eerst 4-0 ging?

Ik vond het fantastisch om een FNM te winnen. Na twee jaar spelen en veel verliezen voelde het heel goed om eindelijk te winnen. Ik was erg trots op mezelf. Het voelde als een bevestiging dat ik veel had geleerd de afgelopen twee jaar.  

11. Wat heb je gedaan met je eerste prijzengeld?

Toen ik voor het eerst een FNM’s had gewonnen was er nog geen prijzengeld. Ik had wel de FNM promo van Merrow Reejerey gewonnen en heb hier nog lang een deck mee gehad.

12. Hoe is het je gelukt om 4-0 te gaan ten koste van je tegenstanders vorige week?

Vorige week speelde ik met Dredge. Ik speel dit deck al een aantal jaar dus ben er erg bekend mee. Door de graveyard stijl had ik een flink voordeel ten opzichte van mijn tegenstanders en dat heeft me de overwinning opgeleverd.

13. Wat is je volgende doel?

Mijn volgende doel is om te blijven spelen en uiteindelijk op Grand Prix niveau uit te komen. Het ultieme doel is om op een Grand Prix op dag 2 te kunnen spelen.

14. Heb je tips voor andere spelers die ook een 4-0 overwinning willen bereiken?

Ten eerste is het belangrijkst om veel plezier te hebben! Dit motiveert je om steeds beter te worden als speler. Als je er geen lol meer in hebt demotiveert dat enorm.

Ten tweede denk ik dat het goed is om met 1 deck heel veel te oefenen om goed te worden. Zo bouw je veel ervaring op met 1 strategie en kun je die ervaring gebruiken om zo beter te zijn dan je tegenstanders. Tot slot denk ik dat het belangrijk is om altijd advies te vragen aan andere spelers bij je local gamestore. De meeste spelers willen je graag helpen om beter te worden. Zelfs de lokale Judges vinden het leuk om met je te sparren over hoe je je spel kunt verbeteren. Vergeet trouwens niet het groeimodel te bekijken. Dit is een mooie plek waar veel informatie bij elkaar staat om beter te worden als speler. Ik zou willen dat ik een groeimodel had toen ik begon met spelen. 😉

About Amtgplayer

Chief Executive Officer Modern & Legacy player

Leave a comment

Type your name
Type your email
Website url
Type your comment