Report GP Liverpool Part 2
0

Report GP Liverpool Part 2

dec 19 Amtgplayer  

Grand Prix Liverpool: De matches

Wauw.. De laatste column sloot ik af met de wijze les dat de voornaamste voorbereiding die we nog nodig hadden ‘testen, testen, testen’ was..

Maar in de laatste weken voor de GP veranderd er nog best veel. Jesper heeft het licht gezien dat KCI wel eens het beste deck in het format kan zijn en stort zich vol op het deck. Gezien hij dat geen Storm (en dus geen Steam Vents/Lightning Bolts) zou spelen, zou ik weer Grixis Death’s Shadow (GDS) kunnen spelen! Aan de ene kant lijkt het me geweldig om mijn favoriete deck op zo’n groot event te spelen maar… gezien ik de laatste maanden alleen maar Infect heb aangeraakt voel ik me er niet comfortabel bij om nog te switchen. De games met GDS zijn zo skill afhankelijk en match-ups die allemaal rond de 50-50 liggen overtuigen mij om toch bij Infect te blijven. Dus de laatste sideboard slots worden nog uitgevochten: wie mag Nature’s Claim? Wie mag Negate? (Spoiler: Jesper wint beide gevechten) en we zijn klaar voor het event!

De vrijdagmiddag vóór het event vliegen we naar Liverpool en urenlang gaat het alleen maar over Magic (en onze verwachtingen van het nachtleven van Liverpool) en nadat we in Liverpool aankomen besluiten we niet eerst naar het hotel te gaan – die nog vrij ver van de venue blijkt te liggen, maar meteen naar de venue zelf. Hier pakken we in de avond nog een test event van 3 rondes Team Unified Modern mee om nog een laatste keer te oefenen en vooral te kijken hoe het is om met z’n drieën naast elkaar te spelen. Belangrijk voor ons is om te zien hoe het gaat qua communicatie en elkaar helpen in elkaars matches:

Ronde 1:

Phoe, meteen tegen Jund. Niet onwinbaar maar zeker niet makkelijk! Het wordt erg spannend gezien we met een 1-1 stand zien dat Ivo heeft gewonnen van Burn en Jesper van Bant Spirits (geloof ik) verliest. In de beslissende 3e game leg ik beurt 1 een Shapers’ Sanctuary en er komt beurt 2 nog een Sanctuary en een Glistener Elf bij liggen. De Elf wordt gepusht, ik raap twee land bij van de Sanctuary.. Hierna volgt nog een Spellskite en een Blighted Agent. Deze vangt ook een Fatal Push (raap 2), redirect push naar Spellskite (raap 2) maar raap alleen bagger bij en ga dood aan Raging Ravine. 1-2. Gezamenlijk verliezen we dus de eerste ronde.

Ronde 2:

Ik zie het meest gespeelde deck tegenover me: Bant Spirits. Weer ga ik 1-2, maar mijn team maten verliezen ook allebei, dus gebroederlijk verliezen we ook deze ronde.

Ronde 3:

Game 1:

Ivo’s tegenstander is ziek en komt niet opdagen. Ik zit tegenover U/B control en kom game 1 niet door zijn removal heen. Game 2 win ik wel en game 3 begint er goed uit te zien. Ik zie ook Jesper opbouwen richting een win in zijn en wanneer mijn Inkmoth Nexus zijn laatste infect damage doet zie ik ook Jesper winnen.

We gaan dus met een 1-2 resultaat richting een burger en een pint en discussiëren nog lang over de match-ups en hebben nog geen 100% vertrouwen (vooral ik) in wat we spelen, maar hebben erg veel zin in het mainevent!

De zaterdag begint in een vol gepropte venue, maar alles loopt, voor zover mogelijk met zoveel mensen, op rolletjes. Met gezonde zenuwen beginnen we aan ronde 1:

Ronde 1 vs Portugezen:

Game 1:

Ik mag beginnen en doe dat met een Noble Hierarch. Mijn tegenstander gaat Fetch-Watery GraveStreet WraithThoughtseize je Elf go. GDS dus.. een van de slechtste match-ups… Naast me zie ik Ivo tegen Tron spelen en Jesper tegen Bant Spirits. Allemaal taaie match-ups. Over game 1 valt niet veel meer te vertellen behalve dat ik snel dood ga aan een 6/6 Death’s Shadow+Temur Battle Rage.

Game 2:

Ivo heeft intussen verloren en springt bij om mij te helpen. Ik houd een mannetje levend en schop langzaam met een Ichorclaw Myr die overleeft nadat 2 andere mannen het loodje leggen. Ik schop langzaam en blijf op 2 mana hangen. Hij doet verder niet veel, maar legt wel een Gurmag Angler neer. Ik durf niet aan te vallen en met een pumpspell te traden omdat ik dan de pot snel zou verliezen als dit mis zou gaan. Uiteindelijk doen we beiden niet veel en sterf ik als hij meer dikke beesten neerlegt. Het bleek achteraf dat hij 5 dode kaarten op hand had en ik er gewoon voor had moeten gaan. Eerste ronde verloren helaas, maar we houden goede hoop! (0-1)

Ronde 2 vs Fransen:

Game 1:

Ik begin met een mull naar 5 met een Inkmoth als enige threat. Hij is erg snel met z’n spirits en ik heb niks in te brengen.

Game 2:

Ik leg een Myr en hij probeert een gepumpte Birds of Paradise te laten fighten met mijn Myr dmv Dromoka’s Command. In response speel ik Mutagenic Growth, kill zijn BOP en win vanuit daar.

Game 3:

Ik heb 2 Blighted Agents, hij een Mausoleum Wanderer, Thalia en verder geen pressure. Dat win ik dus vrij makkelijk. Ik weet niet meer precies wat er naast me gebeurde, maar Ivo wint van Burn en Jesper verliest van Dredge. Of andersom. Maar we winnen ronde 2! (1-1)

Ronde 3 vs Engelsen:

Game 1:

Weer Bant Spirits… Hij begint, maar ik leg T1 een Elf, T2 Distortion Stike, T3 kill.

Game 2:

Ik mull naar 6, houd een hand met alleen een Myr als mannetje, zonder protection. Ik leg deze neer, hij vangt een Path, ik raap niks bij. 1-1.

Game 3:

Deze game duurt vrij lang. Er komen een aantal spirits te liggen en ik heb 2 elfs en een Inkmoth Nexus. Hij durft niet aan te vallen en ik ben, samen met Ivo die snel 2-0 ging tegen Bridgevine, aan het kijken hoe we door het leger van Spirits heen gaan komen. Uiteindelijk kiezen we hier de verkeerde lijn, lopen we in een Spell Queller, hebben een slechte trade en gaan dood aan het kleine leger aan de overkant. Gelukkig hoor ik aan de andere kant Jesper erg vaak ‘Spine of Ish Sah’ roepen – vaak een teken dat hij aan het winnen is. Dat is inderdaad het geval en we pakken ronde 3! (2-1)

Ronde 4 vs Oostenrijkers:

Game 1:

Hardened Scales. Hij houdt een erg trage hand zonder Walking Ballista. Ik heb T2 Agent. Dat wint snel.

Game 2:

Ik begin wat traag en dat geeft hem de tijd om een Ballista op te bouwen. Het is erg moeilijk hier doorheen te komen. Ik doe wat armzalige pogingen maar als en nog een Hardened Scales naast komt liggen en ik niks relevants raap wint hij.

Game 3:

Ik ga T1 Noble, T2 Spellskite, T3 Agent, T4 Elf. Hij gaat T1 Scales, T2 Steel Overseer, T3 Ballista. De Spellskite is samen met een Pendelhaven niet genoeg om mijn beestjes te beschermen. Ik raap uiteindelijk Natural State om iets te forceren, maar er ligt intussen een Welding Jar en verlies hier dan ook. Ivo wint de (semi)mirror tegen Bant Spirits en Jesper wordt geraced door Burn (2-2).

Ronde 5 vs Fransen:

Game 1:

Bant Spirits again.. ik weet niet veel meer van deze match, behalve dat het een erg snelle 0-2 is en ik me kan amuseren om de game van Jesper tegen 8-rack en Ivo tegen Taking Turns. 2 vermakelijke matches die ze beide winnen! (3-2)

Ronde 6 vs Ieren:

Game 1:

Hij begint met Faithless Looting, discard Bloodghast en Prized Almagam. Dredge! Over het algemeen een goede match-up, maar met mijn mulligan naar 5 en zijn Turn 2 dubbel Bloodghast en dubbel Almagam tegenover mijn eenzaam Elfje is het snel afgelopen.

Game 2:

Weer mull ik naar 5, geen enkele kans hier.

Naast mij zie ik Jesper het moeilijk hebben tegen Storm en adviseer ik Ivo te scoopen tegen Lantern control met een Bridge lock. Terwijl Ivo dat doet en vol goede moed aan game 2 begint verliest Jesper en heeft het geen zin meer voor Ivo om verder te spelen. 3-3 en dag 2 is uit het zicht. We besluiten de dag nog even uit te spelen nu we toch hier zijn.

Ronde 7:

Onze tegenstander komt niet opdagen (jeej, 4-3)

Ronde 8:

Game 1:

Ik mag beginnen tegen Dredge en doe dat vol overgave. T1 Hierarch, T2 Agent. Ik dubbel pump T3 en win.

Game 2:

De game wordt vrij lang. Hij heeft een Darkblast en probeert mij hiermee uit te putten. Ik moet pumpspells gebruiken om een beestje in leven te houden en weet niet veel infect door te krijgen. Een Conflagrate vangt nog een Spell Pierce en dan maakt hij een cruciale fout door niet zijn 2Darkblast terug naar zijn hand te dredgen. Hierdoor kan ik met twee pumpspells lethal gaan in mijn combat, iets wat me anders nooit gelukt was!

Naast mij wint Jesper van Tron en sluiten we de dag met een prima 5-3 af.

Volgende week zal ik nog een stukje schrijven over de terugblik op het event

Dennis van Meurs,

Begonnen met Magic sinds Invasion (eind 2000). 2x DOQ Modern gewonnen, tussen 2005-2010 wat T8’s in Legacy behaald.

About Amtgplayer

Chief Executive Officer Modern & Legacy player

Leave a comment

Type your name
Type your email
Website url
Type your comment