Wat is het MTG Groeimodel?

Het MTG Groeimodel is een uitwerking van gedachten en ideeën over hoe je als beter kan worden als MTG speler. Hierin komen Tips & Tricks naar voren en herkenbare situaties voor iedereen! Het MTG Groeimodel geeft tevens specifieke hulpmiddelen die je meteen kunt gebruiken om je vaardigheden te verbeteren, als dat is wat je wilt natuurlijk! Het model is echter niet zo lineair als dat het lijkt. Het is zeer goed mogelijk dat je enkele kenmerken van verschillende fases hebt. Hoewel je vaak zult zien dat je de meeste kenmerken hebt van een specifieke fase. Als je de”MTG-test” niet hebt gedaan, is het raadzaam om de test af te leggen en te zien waar je zou kunnen beginnen in je avontuur!

The MTG Test

Het MTG groeimodel Samenvatting

Rookie! (Fase 1)

Het begint allemaal met belangstelling voor kaartspellen. Je zal ongetwijfeld beginnen met een starterdeck van Magic. Je merkt dat je steeds enthousiaster wordt en gaat je langzaam verdiepen in andere formaten. Hierna zul je in meer aanraking komen met de fases van een beurt en met steeds meer specifieke regels. De enige manier waarop je beter kunt worden in Magic is door ‘Toegewijd’ te raken.

Toegewijd! (Fase 2)

Je bent nu toegewijd aan Magic. Je wil van alles weten en bent erg nieuwsgierig naar alle regels en decks. Waarschijnlijk kijk je ook regelmatig videocontent over Magic en begin je langzaam meer spelinzicht te ontwikkelen. Waarschijnlijk speel je nu minimaal 1 keer in de week Magic. Er is nog veel te leren van andere spelers. Het verbeteren van je spel is je belangrijkste doel en alleen mogelijk door nog meer te spelen.

Ervaren! (Fase 3)

Je bent continue feedback aan het verzamelen van je tegenstanders. Je evalueert regelmatig potjes met andere spelers en gaat voor het eerst naar een competitief toernooi om de sfeer te proeven. Je speelt Magic bijna dagelijks of bent er dagelijks mee bezig. Je hebt misschien net je eerste tier 1 deck en begint steeds beter te worden hiermee. Je hunkert steeds meer naar goede resultaten en kunt er niet genoeg van krijgen. Het verliezen van bepaalde potjes die je had kunnen winnen frustreert je behoorlijk maar is normaal in deze fase. Je hebt misschien wat twijfel over je vaardigheden of over je deck. Het overwinnen van je frustratie is essentieel in deze fase van je Magic carrière. Verbetering aanbrengen is alleen mogelijk door Magic meer te analyseren. Je ontwikkelt hierdoor een voordeel ten opzichte van je tegenstander omdat, je simpelweg meer weet dan hij. Niet iedereen is er echter voor gemaakt om dit niveau aan te kunnen of op dit niveau Magic te willen spelen.

Gevorderd! (Fase 4)

Je probeert nu alleen nog het beste van spel te brengen. Je probeert steeds nieuwe dingen om te verder te ontwikkelen en gaat regelmatig naar competitieve toernooien. Je speelt Magic niet alleen maar voor je plezier maar analyseert elke handeling van jezelf en de tegenstander. Je maakt waarschijnlijk ook notities tijdens het spelen. Je zoekt naar consistentie in je spel. Je herkent bijna alle mogelijk opties van jou en je tegenstander. De enige manier om nog beter te worden is door consistent te blijven spelen en presteren. Je moet minimaal 2 tot 3 stappen vooruit denken.

Expert (Fase 5)

Constitent blijven spelen en presteren is de enige manier om deze fase te handhaven. Je speelt bijna iedere dag en maakt veel notities tijdens het spelen. Je bent veel bezig om je moraal hoog te houden en steeds minder met andere aspecten van Magic. Het kaartspel wat eerst je hobby was heeft bijna al je vrije tijd opgeslokt. Je beheerst Magic als geen ander, het is je tweede natuur. Je bent een meester in alle interacties binnen je formaat en denkt nu alleen nog maar aan het winnen van grote toernooien!