Winner Interview February 2019
0

Winner Interview February 2019

feb 26 Deadaluzz  

‘Een combinatie van individueel minder powerful kaarten die met elkaar een geoliede machine vormen spreekt me erg aan. The sum is greater than its parts.’ – Leo

1. Hoe heet je en waar woon je?

Ik heet Leo van Gent en woon in Den Bosch.

2. Wat studeer je, heb je gestudeerd of wat voor soort werk doe je?

Ik ben operations manager bij MediaMonks, verantwoordelijk voor een variëteit aan digital producties.

3. Hoe ben je in aanraking gekomen met Magic?

Een vriend van mijn broer had Portal gekocht. Ik zag hen het spelen en vond het wel interessant. Een aantal klasgenootjes van destijds ging het toen ook spelen. 

4. Kun je je eerste potje herinneren dat je Magic speelde?
 
Niet echt, maar het zal dus vast met Portal zijn geweest.

5.  Van wat voor soort speelstijl houd je?

Ik vind heel veel verschillende dingen leuk, het belangrijkst en meest kenmerkend voor mij is wellicht dat ik synergy verkies boven power. Ik heb liever minder goede kaarten die een sterk deck vormen dan individueel sterk kaarten. 

6. Waarom vind je deze speelstijl leuk?

Een Tarmogoyf is altijd gewoon een efficiënte beatstick en Fatal Push een efficiënte removal spell. Een combinatie van individueel minder powerful kaarten die met elkaar een geoliede machine vormen spreekt me erg aan. The sum is greater than its parts.

7. Wanneer begon je met het competitive spelen van Magic The Gathering?

De eerste keer dat ik met een toernooi meedeed was de pre-release van M11. Vervolgens een tijd lang enkel pre-releases, FNM’s en game days etc. gespeeld. De meer competitive toernoeien ben ik zo’n 6 jaar geleden mee begonnen.

8. Heb je weleens eerder een Monthly niveau toernooi gewonnen?

Ja, een aantal keer.

9. Wat ging er door je heen toen je je laatste match gewonnen had?

Ik was vooral blij dat het vrij vlot ging en ik naar huis kon :).

10. Wat ga je doen met het prijzengeld?

Gebruiken als storecredit voor inschrijvingen in de toekomst en hier en daar een kaartje.

11. Hoe is het jou gelukt om de finales te bereiken?

Door niet onfortuinlijk te rapen, geen super slechte match-ups te treffen en veel ervaring te hebben met het deck.

12. Welke decks moest je tegen spelen?

Bant spirits, Infect, Frenzy affinity, UW Spirits, Burn, Monoblauw Faeries en nog een keer Infect.

13. Hoe verliepen deze matches?

R1 Bant spirits 

Bant spirits kan best een lastige matchup zijn. Ze hebben een snelle clock waar ik maar moeizaam mee kan interacten. Als ik ze ook maar iets van tijd geef om op te bouwen worden alle spirits ook al snel groter dan mijn creatures waardoor ik niet meer kan aanvallen. Daarnaast hebben ze ook goede haat in het sideboard in de vorm van RIP en worship.  
Ik weet niet meer precies hoe deze games verliepen en of het nu 2-0 of 2-1 was. Game 1 had mijn tegenstander maindeck graveyard hate in de vorm van een Remorseful Cleric. Hij gebruikte hem echter iets te vroeg waardoor ik een beurt eerder kon beginnen met herbouwen. Vervolgens miste hij zijn vierde land voor een Collected Company en kon ik hem overweldigen. Game 2 had hij geen haat of snelle klok en ging mijn deck al vroeg af.

R2 Infect

Infect is een slighlty favorable match-up voor Dredge. Preboard is het lastig maar na sideboard heb je een hoop goede tools. Het is vooral uitkijken voor Blighted Agent.
Game 1 had ik een klok en minimale interactie. Game 2 had mijn tegenstander de nuts met een turn 1 Grafdigger’s Cage die hij ook kon beschermen met Spellskite en Spell Pierce. Dat plus snelle clock was teveel van het goede. Game 3 had ik de nuts en was mijn tegenstander vrijwel kansloos.

R3 Frenzy affinity

Affinity is altijd al een van de beste match-ups geweest voor dredge. Conflagrate is ontzettend goed en Narcomoeba is een fantastische blocker. Het sideboard van Dredge bevat bovendien veel kaarten om haat artifacts en enchantments te beantwoorden dat je je het kan permitteren om niet eens alle vier de Nature’s Claims in te boarden. Was dan ook een vrij simpele 2-0.

R4 UW spirits

Vergelijkbaar met Bant spirits, alleen heeft UW Thalia, Guardian of Thraben welke mijn deck een stuk kan afremmen. Game 1 weet ik te winnen dankzij de drain van Creeping Chill. Game 2 moet mijn tegenstander mullen naar 5. Hij heeft wel een Rest in Peace maar ik heb hiervoor een antwoord en kan de game overnemen.

R5 ID

QF Burn

Burn was voorheen een lastige match-up. De toevoeging van Creeping Chill heeft dit totaal op z’n kop gezet. Potentieel voor 0 mana 12 levens kunnen drainen is erg sterk. 
Game 1 mull ik naar 4 en voel ik de bui al hangen. Mijn tegenstander is gelukkig niet super snel en we komen in een situatie waar ik rond de 10 sta en hij iets hoger, hij speelt een tweede Eidolon of the Great Revel terwijl ik een Stinkweed Imp in play heb. Mijn tegenstander wil niet met zijn Eidolon aanvallen omdat deze stuk gaat aan de Imp en ik dan kan beginnen met dredgen. Dit geeft mij de kans om 2 Creeping Chills uit mijn hand te kunnen hardcasten en dat is een behoorlijke life swing. Lightning helix houdt mijn tegenstander in de race maar een hardcast Bloodghast wint me de game. Game 2 dredge ik turn 2 gelijk 2 Creeping Chills en ook Bloodghast en Prized Amalgams. 

SF Monoblauw faeries

Ik heb dit deck zelf ook gespeeld dus weet wat ik kan verwachten en dat ik rekening moet houden met Disrupting Shoals. Verder is dit een goede match-up, Faeries speelt goed als het eenmaal voorkomt maar heeft weinig antwoorden als mijn deck ‘afgaat’. Game 1 ben ik vrij langzaam maar weet hij ook geen druk te zetten. Game 2 moet ik mulliganen en kom ik niet op gang, dit kan Faeries perfect afstraffen. Game 3 ligt mijn hele bord vol nog voordat mijn tegenstander zijn tweede land heeft gespeeld. 

Finale Infect

Game 1 een fetch brengt hem op 17, vervolgens hit ik 4(!) Creeping chills en kan ik hem beurt 3 Conflagraten voor de laatste 5 damage. Ik win die game zonder ook maar een keer aan te vallen. Game 2 moet mijn tegenstander mullen tot 4 of 5. Vervolgens heeft hij een Grafdigger’s Cage waarvoor ik een antwoord heb en verder enkel Noble Hierarchs  waarvoor ik ook nog eens Darkblast heb.

14. Wat is je volgende doel?
Ik ga volgende maand naar GP Bilbao, ik hoop daar weer een keer in het geld te kunnen eindigen.

15. Heb je tips voor andere spelers die ook een Monthly willen winnen?  

Zoals velen voor mij al gezegd hebben; kies een deck, speel dat een hele tijd en leer je match-ups en alle lijnen. Verder heb je ook een beetje mazzel nodig op de dag zelf. Vergeet ook niet om plezier te hebben, dat is toch uiteindelijk de reden waarom we ervoor kiezen om op een zondag met mooi weer binnen te gaan zitten.

About Deadaluzz

Chief Content Officer, Decks: UW/Bant spirits, BW Gideons/ BW midrange, Colorless Eldrazi, Pyro Prison

Leave a comment

Type your name
Type your email
Website url
Type your comment