Winner Interview January 2019
0

Winner Interview January 2019

jan 08 Amtgplayer  

“Gelukkig kon ik twee games de Drogskol/Image combo op het veld krijgen, waardoor alle removal van mijn tegenstander ineens dooie kaarten waren.” – Martijn

1. Hoe heet je en waar woon je?

Martijn van der End. Ik woon in Alphen aan den Rijn.

2. Wat studeer je, heb je gestudeerd of wat voor soort werk doe je?

Ik werk sinds een paar maanden als ambulant psychiatrisch verpleegkundige bij de polikliniek ouderenpsychiatrie van GGZ Rivierduinen. Tien jaar geleden ben ik afgestudeerd als HBO-verpleegkundige.

3. Hoe ben je in aanraking gekomen met Magic?

Twee buurjongens speelden Magic en zeiden dat ik het ook leuk zou vinden. Ik herinner met nog dat ik mijn eerste starter pack 4th edition kocht. Dat was in 1995. Er zat een Lord of the Pit in die gelijk van me werd afgetroggeld voor een stapel commons.  

4. Kun je je eerste potje herinneren dat je Magic speelde?  

Niet precies meer, maar ik verwacht dat het bij één van de buurjongens was. We hadden geen idee van de regels, dus we deden waarschijnlijk maar wat.

5.  Van wat voor soort speelstijl houd je?

Ik vind het leuk om alle speelstijlen te proberen, met name om te leren hoe een bepaald deck speelt. Ik heb alle stijlen wel een keer gespeeld, maar kom toch vaak terug op midrange-achtige decks, soms meer aggro based, soms meer control based. Maar ik kan net zo makkelijk op een toernooi verschijnen met een combolijst of draw-go control deck.

6. Waarom vind je deze speelstijl leuk?

Bant Spirits vind ik een goed deck en het is leuk om te spelen. Je hebt geen bizar slechte mu’s en kunt als het nodig is redelijk makkelijk van game plan switchen. Een enorm voordeel vind ik dat Spirits goed vanuit een achterstand terug kan komen, terwijl dat omgekeerd vaak veel moeilijker is. Daarnaast heeft het goede mu’s tegen Humans en UW Control en een paar van de beste sideboard opties met Rest in Peace en Stony Silence.

7. Wanneer begon je met het competitive spelen van Magic The Gathering?

Nadat ik een paar jaar gestopt was met Magic ben ik weer begonnen omstreeks Rise of the Eldrazi. Vanaf dat moment ben ik samen met mijn broer wat serieuzer met Magic bezig en spelen we competitive.

8. Heb je weleens eerder een Monthly niveau tournooi gewonnen?

Ja, maar volgens mij nog niet in Eindhoven. 

9. Wat ging er door je heen toen je je laatste match gewonnen had?

De finale was een anticlimax, waarbij mijn tegenstander in pot 1 naar vijf moest mullen en in game 2 naar zes. Ik had twee keer een prima opener, dus mijn tegenstander liep vanaf het begin achter de feiten aan. Ondanks dat is het natuurlijk wel tof om te winnen en een goede start van het nieuwe DOS jaar.

10. Wat ga je doen met het prijzengeld?

Geen idee, dat staat nu gewoon als store credit voor als ik een keer iets nodig heb.

11. Hoe is het jou gelukt om de finales te bereiken?

Ik kon met goed focussen tijdens te games en ik had net dat beetje mazzel wanneer het nodig was. Ik heb niet veel hoeven mullen en weinig mana problemen gehad. 

12. Welke decks moest je tegen spelen?

R1: Amulet Titan (2-1): mijn tegenstander wint game 1 met dubbel Amulet en dubbel Titan. In games 2 en 3 heb ik genoeg Path to Exiles, Reflector Mages en Counterspells om hem nooit af te laten gaan.

R2: Humans (2-1): Humans is een goede mu. Zij zijn de agressor in de games en moeten je dood zien te krijgen. Zodra je stabiliseert heb je het voordeel dat alles evasion heeft. Daarnaast maakt de combinatie Drogskol Captain/Phantasmal Image veel uit in deze games, omdat zijn Reflector Mages niets meer doen.

R3: UW Control (2-0): Weer een goede mu. Zolang je druk kunt zetten, maar niet overextend is het prima. Mausoleum Wanderer, Aether Vial en Spell Queller doen altijd goed werk.

R4: UW Control (2-0): Ik wist dat mijn tegenstander UW Control speelde, dus ik kan een goede hand houden. De games waren niet heel spectaculair.

Het toernooi was zes rondes met 41 spelers, dus ik hoopte met 4-0 twee keer te kunnen ID’en. Helaas werd ik gedownpaired.

R5: Hollow One (0-2): Hollow One kan natuurlijk nuts gaan en dat deed mijn tegenstander dan ook twee keer. Ik had beurt 1 een Hollow One tegenover me liggen en daar kwam al snel een Phoenix bij. Ik vond geen Reflector Mage of Path to Exile en hij won beide potten vrij makkelijk.

R6: ID

Ik was 3e in de standings. Uiteindelijk kon ik hierdoor zowel de QF, de SF en de finale beginnen.

QF: UW Spirits (2-0): Ik wist wat mijn tegenstander speelde en hield een moeizaam handje met 1 landje met een Noble Hierarch, 3 Mausoleum Wanderers en een Supreme Phantom. Het tweede landje kwam nooit, maar wel genoeg Phantoms en Images om de game te winnen. De tweede game duurde eeuwen, omdat we allebei een Worship hadden liggen. Uiteindelijk kon ik een Knight of Autumn via Aether Vial in het spel krijgen om zijn Worship te slopen en omdat ik meer Lords had dan mijn tegenstander (ik had er intussen 8 en mijn tegenstander ‘maar’ 5) kon ik hem continu laten chumpen.

SF: Jund (2-1): Dit is een lastige mu, vanwege de hoeveelheid removal die Jund speelt. Gelukkig kon ik twee games de Drogskol/Image combo op het veld krijgen, waardoor alle removal van mijn tegenstander ineens dooie kaarten waren.

Finale tegen Hollow One (2-0): Dit was tegen dezelfde tegenstander als R5, maar zoals gezegd deed zijn deck niet wat het moet doen. Zo goed als het voor hem liep in R5, zo slecht ging het nu. Ik kon de spells die gecounterd moesten worden ook daadwerkelijk counteren, die ene Tasigur werd geëxiled door Path en al snel waren beide games gewonnen.

13. Hoe verliepen deze matches?

 Zie hierboven.

14 Wat is je volgende doel?

Ik ben geplaatst voor de DOS PC, dus dit is een mooie opsteker voor dat toernooi. Het doel is natuurlijk om daar goed te presteren.

15 Heb je tips voor andere spelers die ook een Monthly willen winnen?

Pak een deck dat je goed ligt en speel daar een paar maanden mee, zodat je alle mu’s kent. Als je weet wat je strategie moet zijn en hoe je moet sideboarden tegen verschillende tegenstanders is dat een groot voordeel.

About Amtgplayer

Chief Executive Officer Modern & Legacy player

Leave a comment

Type your name
Type your email
Website url
Type your comment